Υλικά - Ingredients
1 kg. κιμά μοσχαρίσιο /// ground beef
10 μελιτζάνες /// eggplants
2 κρεμμύδια /// onions
1 κουτ.σουπ. πελτέ ντομάτα /// 1 tbs. tomato paste
400gr κονκασέ ντομάτα /// canned tomatoes
1 πρέζα ζάχαρη /// pinch sugar
1 κ.γ κάρυ /// tsp. curry
1 κ.γ μπαχάρι /// tsp. allspice
αλάτι & πιπέρι /// salt & pepper
ελαιόλαδο /// olive oil
μπεσαμέλ - bechamel
100 gr βούτυρο /// butter
100 gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις /// all purpose flour
1 lt γάλα /// milk
2 αβγά /// eggs
αλάτι & πιπέρι /// salt & pepper
λίγη τριμμένη παρμεζάνα για μία τραγανή κρούστα ///some Parmesan grated for a crispy top !
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες, τους ρίχνω λίγο αλάτι & τις αφήνω 20' σε ένα σουρωτήρι.(Τίπ για να μην τραβήξουν πάρα πολύ λάδι)
Τηγανίζουμε τις μελιτζάνες & τις βάζουμε σε χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το λάδι(Αν θέλουμε στρώνουμε σ'ένα ταψί λαδόκολλα & τις ψήνουμε στο φούρνο)
Σε μία κατσαρόλα σοτάρουμε τον κιμά καλά με τα μπαχαρικά & ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι με τον πελτέ.Στη συνέχεια προσθέτουμε το κονκασέ και αφήνουμε να σιγοβράσει 30'.
Σε μία κατσαρόνα σοτάρουμε το βούτυρο με το αλεύρι & ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ροδίσει.Στη συνέχεια προσθέτουμε σταδιακά το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς για να μη σβολιάσει.Μόλις η μπεσαμέλ αρχίσει να βγάζει φουσκαλίτσες & έχει κρεμώδει υφή σβήνω τη φωτιά για να ρίξουμε μέσα αλάτι, πιπέρι & τα αβγά.
Σ'ένα ταψί τοποθετούμε όμορφα μία στρώσει μελιτζάνες & ρίχνουμε απο πάνω τον κιμά.Συνεχίζουμε με άλλη μια στρώσει μελιτζάνες & ρίχνουμε απο πάνω τη μπεσαμέλ.Τέλος αν θέλω τραγανή κρούστα βάζουμε λίγη τριμμένη παρμεζάνα & ψήνουμε στους 180 για 1 ώρα.
Καλή όρεξη !
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου