Greek shashimi /// Γαύρος μαρινάτος







































Υλικά

1/2 kg γαύρο φιλεταρισμένο
4  λεμόνια 
ξύσμα απο 1 πορτοκάλι & το χυμό του
σκόρδο (προαιρετηκά)
θυμάρι
αλάτι χτυπημένο με λίγη μαστίχα στο γουδί 
πιπέρι
ηλιέλαιο


Στρώνουμε σ'ένα ταψάκι το γαύρο και ρίχνουμε απο πάνω το αρωματισμένο αλάτι.Στίβουμε τα λεμόνια & το πορτοκάλι και προσθέτουμε το χυμό στο ταψί μέχρι να σκεπαστούν τα φιλέτα.Τρίβουμε θυμάρι ,πιπέρι ,το ξύσμα απ'το πορτοκάλι & σκεπάζουμε με μεμβράνη για ένα βράδυ.Σερβίρουμε στο πιάτο ρίχνοντας απο πάνω ελαιόλαδο ! 
Για να συντηρήσουμε το γαύρο στο ψυγείο κρατάμε λίγη απ'τη μαρινάδα και σκεπάζουμε με ηλιέλαιο.

Κάλη όρεξη !

Σχόλια