Υλικά για τη μαγιά
40γρ νωπή μαγιά ή 1 1/2 φακελάκη ξηρή
1κ.γ ζάχαρη
1/4 χλιαρό νερό
Για τη ζύμη
2/3 κούπας ζάχαρη
1 κούπα φυτικό γάλα
1/2 κούπα φυτική μαργαρίνη
1 1/2 κ.γ μαχλέπι
1 κ.γ μαστίχα
ξύσμα πορτοκάλι
ξύσμα πορτοκάλι
4 κούπες αλεύρι για τσουρέκι
Βάζουμε τη μαγιά σ'ένα μπόλ με τη ζάχαρη και το νερό.Αφήνουμε με μεμβράνη για 20 λεπτά μέχρι να φουσκώσει .Προσοχή μεγάλη το νερό να είναι χλιαρό !
Σ' ένα μπόλ ρίχνουμε τη λιωμένη μαργαρίνη χλιαρή,τη ζάχαρη,το χυμό
Σ' ένα μπόλ ρίχνουμε τη λιωμένη μαργαρίνη χλιαρή,τη ζάχαρη,το χυμό
πορτοκάλι,το μαχλέπι με τη μαστίχα & τη μαγιά.Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το αλεύρι καθώς ζυμώνουμε δυνατά !
Σκεπάζουμε τη ζύμη μας και την ξεχναμε για 2-3 ωρες !
Χωρίζουμε σε 4 μπάλες τις οποίες πλάθουμε σε μπαστουνάκια όπως στη φωτογραφία.Πλέκουμε τις 2 μαζί σε πλεξούδα & αφήνουμε άλλη μία ώρα να φουσκώσουν.Τέλος προθερμένουμε το φούρνο σε αέρα στους 160 & ψήνουμε για 35 λεπτά.Αν θέλουμε να γυαλίσει αλείφουμε με μαργαρίνη !
Τίπς μεγάλη προσοχή όλα τα υλικά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου & τα υγρά χλιαρά !
Καλή απόλαυση !
Σκεπάζουμε τη ζύμη μας και την ξεχναμε για 2-3 ωρες !
Χωρίζουμε σε 4 μπάλες τις οποίες πλάθουμε σε μπαστουνάκια όπως στη φωτογραφία.Πλέκουμε τις 2 μαζί σε πλεξούδα & αφήνουμε άλλη μία ώρα να φουσκώσουν.Τέλος προθερμένουμε το φούρνο σε αέρα στους 160 & ψήνουμε για 35 λεπτά.Αν θέλουμε να γυαλίσει αλείφουμε με μαργαρίνη !
Τίπς μεγάλη προσοχή όλα τα υλικά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου & τα υγρά χλιαρά !
Καλή απόλαυση !
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου